fredag 8 oktober 2010

Chokladprovning med Shawn Askinosie


Tillsammans med ScandChoco kommer Shawn Askinosie arrangera en rad exklusiva chokladprovningar under hans besök i Sverige, bland annat på Cacaofoni i Malmö.

Askinosie Chocolate är en liten Amerikansk chokladtillverkare där 100% av kakaobönorna köps direkt från bönderna som odlat dem. Shawn Askinosie reser själv till områden i Mexiko, Ecuador, Filippinerna och Tanzania för att etablera en relation direkt med kakaobönderna. Detta är grunden för att en chokladkaka av högsta kvalité ska kunna produceras. Då varje chokladkaka kan spåras till sitt ursprung kan den därför också kallas Single Origin Chocolate.

Relationerna gör det möjligt för Askinosie Chocolate att kunna dela med sig av vinsten från chokladförsäljningen enligt konceptet "Stake in the Outcome", vilket ger bönderna sin andel av vinsten. Askinosie Chocolates mål är att stötta sina kakaobönder och dess närområde som ett led i arbetet för att lämna världen som en lite bättre plats än tidigare!

Hör Shawn Askinosie berätta om sitt senaste projekt i Tanzania och prova hans choklad från olika kakaoplantage. Hela eller stora delar av biljettpriset går oavkortat till Askinosie's Honor Program som hjälper kakaobönder runt om i världen.

Pris: 100kr per person.
Plats & datum:

15-17 oktober Stockholms Chokladfestival
16 oktober       Chokladfabriken, Stockholm
19 oktober       Gusto, Växjö
21 oktober       Cacaofoni, Malmö kl.19.00
22-24 oktober  Göteborgs Choklad- och Delikatessfestival


Kontakta respektive arrangör för mer info. Obs! Begränsat antal platser så var ute i god tid.  

För att boka plats på Cacaofoni ring 040-.97 76 81 eller maila till info@cacaofoni.se
Textkälla: www.scandchoco.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar